iWatch kan vara nära – nu har myndigheter fått se produkten

apple-iwatch-koncept

Kommande iWatch kan vara riktigt nära en lansering – ny rapport pekar på att det smarta armbandsuret nu har skickats till amerikanska FDA för validering, något som i de allra flesta fall kan ses som ett av de sista stegen innan en offentlig uppvisning.

Om man ska tro de uppgifter som finns så har såväl design som de interna specifikationerna färdigställts. Därmed är det troligtvis mjukvaran som återstår att finslipa innan vi får se resultatet.

Precis som med Samsung Gear-serien så kommer ett antal sensorer att byggas in för att bland annat integreras med Health-appen i IOS. En av de sensorer som rapporterats vara aktuell är en som avläser olika saker från svett.

All information som skickas från iWatch till IOS ska presenteras på ett mycket enkelt sätt för att göra det hela så överskådligt som möjligt – allt för att så många som möjligt ska få ut så mycket som det bara går av produkten.

Andra funktioner som kan nå armbandsuret är glukosmätare och pulsmätare. Wall Street Journal har även påstått att iWatch får en 2.5-tumsskärm samt minst två olika varianter med olika egenskaper. Huruvida det stämmer återstår att se och förhoppningsvis får vi en spännande presentation till hösten.

Två varianter på gång

Samtidigt som mängder av uppgifter sprids på internet om iWatch så kommer rapporter om att två olika varianter kan vara aktuella. Den första har en något fyrkantig sportdesign och ska testas av sportprofilen Kobe Bryant. Den andra är mer designanpassad med en rundare design och ska just nu testas av Dustin Brown samt Bubba Watson.

Förutom en fyrkantigare eller mer rundad design så finns flera andra saker som skiljer sig modellerna åt. Sportvarianten har exempelvis ett gummiliknande material som ska ligga säkrare mot handleden medan designklockan satsar på en metallisk lösning. Båda ska ha pekskärmar, vara vattenresistenta och ha minst 8 GB inbyggt lagringsutrymme.

Notera att alla uppgifter ovan är spekulationer och rykten – så ta dem med en nypa salt tills Apple har visat upp vad som komma skall.

OBS: Bilden överst är en konceptbild från januari 2014.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.