Itunes Extra – nu även i din Apple TV

apple-itunes-logo

Apple Itunes Extras har uppdaterats med ny funktionalitet – och det är de med en Apple TV som lär blir extra glada.

Nu är det nämligen möjligt att se extramaterial för alla köpta HD-filmer och då även på Apple TV, något som tidigare inte varit möjligt.

Vidare har Apple öppnat upp för att nytt material ska kunna göras tillgänglig för filmer närhelst filmskaparna önskar göra det och det helt gratis.

Det betyder att man inte nödvändigtvis är begränsad till det extramaterial som följer med vid köpet då mer kan läggas till flera månader efteråt.

För de som har en Iphone eller Ipad så finns inga glädjande nyheter att rapportera – fortfarande har Apple valt att hålla Itunes Extra borta från sin mobila plattform, åtminstone för IOS 7.

Apple har nämligen gått ut med att Itunes Extra även kan komma till IOS 8 när det nya operativsystemet släpps.

Detta är Itunes Extra

apple-itunes-extra-2014

Itunes Extra introducerades med Itunes 9 som ett konkurrerande alternativ till extramaterialet som följer med på DVD och Bluray.

Apple har arbetat hårt för att ta del av förhandslanseringar som ska locka nya (betalande) användare till Itunes och Extra-funktionerna är en del av lockbetet.

Det finns ingen statistik över hur många som faktiskt tar del av och uppskattar Itunes Extra, men det är helt klart en trevlig funktion för de som uppskattar recensioner, bortklippta scener och liknande.

Så kan du se Itunes Extra på din Apple TV

Superenkelt. Bara ladda ned Itunes 11.3 till din Windows- eller Mac-dator och uppdatera din Apple TV med v6.2 eller nyare så fungerar det direkt. Inga konstigheter alls.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.