iPhone X är slutsåld i alla butiker – lång väntan för de som inte hann

apple-iphone-x-front

Det tog bara några minuter för iPhone X att sälja slut i princip alla butiker, inte minst Apples egen. Vi vet inte hur många exemplar som fanns att köpa när telefonen släpptes för förhandsbokning, men klart är att det nu dröjer längre innan de som missade första rundan får nästa leverans.


Enligt inofficiella rapporter hade Apple bara lyckats få fram två till tre miljoner exemplar inför förhandsbokningen den 27 oktober. Och innan året nått sitt slut ska det bara finnas 20 miljoner enheter redo att skeppas till sina användare.

Först att sälja slut var modellen med 64GB lagringsutrymme. Snabbt sprang leveranstiden upp till 4-5 veckor och därefter till 5-6 veckor. Samma gäller för 256GB som har lika lång leveranstid. Och det är bara hos Apple.

Om du inte hann förhandsboka i tid men vill ha en iPhone X snabbt finns få möjligheter idag. Antingen tar du en av de många exemplar som lär leta sig ut på andrahandsmarknaden, och räkna då till extrema överpriser, eller så lyckas du få ett returnerat exemplar från butik.

Borde du köpa en iPhone X överhuvudtaget

Och så är den stora frågan om du faktiskt borde köpa telefonen överhuvudtaget. Kostnaden är 11 495 kronor 64GB och 13 195 kronor för 256GB. Lägg på ett skal och skärmskydd så ökar kostnaden med ytterligare cirka 700 kronor.


Det är extremt mycket pengar för en telefon med lite ny teknik. Eller mycket ny teknik, beroende på hur man ser det. Frågan är, hur mycket är du beredd att betala för en telefon som är mer en konceptmodell för framtiden än något annat?

Under 2018 väntas Apple släppta två varianter av iPhone X, varav den ena ska vara billigare än dagens modell. Då kan vi också vänta oss att Apple har löst alla barnsjukdomar som rör den nya tekniken i iPhone X. Som den djupseende kameran på framsidan och OLED-skärmen för att nämna två saker.

Har du köpt en iPhone X och i så fall – vad fick dig att betala för den? Eller väntar du hellre? Kommentera och berätta!