iPhone 15 Ultra kan släppas 2024

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Apple kan släppa en iPhone Ultra under 2024. En extra påkostad mobiltelefon med skyhög prislapp som kan vara betydligt högre än vad iPhone 14 Pro Max kostar idag.

Enligt Apple-kännaren Mark Gurman så pågår interna diskussioner inom Cupertino-företaget kring en eventuell lansering av iPhone Ultra. Det finns dessvärre inga specifikationer eller vidare rykten att gå på, men det går så klart alltid att spekulera.

Enligt Gurman så kan iPhone Ultra bjuda på ännu bättre kamera än vad iPhone 14 Pro Max har och en ännu kraftfullare systemkrets än sina kommande syskonmodeller i iPhone 15-serien.

Det är troligt att ”Ultra” ersätter ”Pro Max” och att mobiltelefonen därmed kommer att heta iPhone 15 Ultra.

iPhone 14 Pro Max
Foto: Victor Serban, Unsplash

Det här är långt ifrån första gången som Apple använder sig av termen ”Ultra” i sina produkter. Vi har redan Apple Watch Ultra exempelvis och det vore inte orimligt att iPhone-serien får en Ultra-modell också.

En annan produkt som använder termen är M1 Ultra som är den mest påkostade och kraftfullaste systemkretsen i M1-serien.

Om Apple ska rättfärdiga en Ultra-modell så gäller det att mobiltelefonen är något riktigt extra, speciellt om priset är högre än vad iPhone 14 Pro Max kostar idag. Något bättre kamera är inte tillräckligt. Lite snabbare systemkrets räcker inte heller. Det behövs något som är väldigt tydligt att det är nytt och prisvärt.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.