Film om Tetris kommer till Apple TV Plus

Tetris Apple TV Plus
Foto: Apple

En film om Tetris är på gång och den kommer till Apple TV Plus. Det blir en så kallad originalfilm som släpps exklusivt på Apples filmtjänst och det är en filmatisering av kontroverserna kring spelets historia.

Tetris-filmen har premiär under filmfestivalen SXSW som äger rum den 10 till 19 mars i USA. När filmen släpps på Apple TV Plus är inte känt, men räkna med att den dyker upp någon gång under 2023.

Filmtips: Streama Luck – strömma filmen på Apple TV Plus

I en av huvudrollerna hittar vi Taron Egerton som är en brittisk skådespelare med tunga roller bakom sig. Bland annat har han spelat en ung Elton John i filmen Rocketman, röstskådespelat som den skönsjungande gorillan Johnny i Sing 1 och 2, samt axlar rollen som Eggsy i film-serien Kingsman.

Andra kända namn är Toby Jones och Nikita Yefremov. Filmen regisseras av Jon S. Baird som tidigare gjort filmen Stan & Ollie.

Via Apple på Twitter

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.