iPhone SE (2024) kanske inte släpps trots allt

iPhone SE 2022
Foto: Apple

Det ryktas att försäljningen av 2022 års iPhone SE inte säljer speciellt bra. Faktum är att så få vill köpa mobiltelefonen att Apple kan fördröja lanseringen av nästa iPhone SE-modell – eller lägga ner den helt.

Nyheten kommer från Apple-kännaren Ming-Chi Kuo, en analytiker som rapporterar om Apple på bland annat Twitter. Enligt Kuo är massproduktionen hotad av flera anledningar. Förutom dålig försäljning så ska kostnaden ha ökat för nästa iPhone SE.

Anledningen till kostnadsökningen är en ny skärm som gör det dyrare för Apple att utveckla, montera och tillverka nästa generations iPhone SE. Det i slutändan tvingar upp priset för slutkonsumenten och i värsta fall på en nivå som gör modellen osäljbar.

Vad vi vet om iPhone SE (2024) idag är att modellen kan bli lik iPhone XR i utseendet. Den väntas få en 6.1-tums skärm som täcker hela framsidan. Det betyder att Touch ID-knappen försvinner och ersätts av Face ID eller Touch ID-tekniken inbyggd i sidoknappen för på/av.

Apple har redan lagt ner iPhone mini-modellerna efter att iPhone 12 mini och iPhone 13 mini sålt riktigt dåligt. Och nu är frågan om inte iPhone 14 Plus, som är helt tvärtemot en större modell, säljer sämre än Apple önskat.

Det finns indikationer på att både Plus-modellen, mini-modellerna och iPhone SE får stryka på foten i framtiden. Exakt hur det blir återstår att se.

Via: Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.