iPhone OS – nya namnet på iOS?

Apple iOS 14 concept Jack Phillip
© Jack Phillip

Apple kan döpa om iOS till iPhone OS. Det säger kända läckan Jon Prosser som menar att Apple kan berätta om namnbytet redan under WWDC 2020. Men hur troligt är det att Apple gör ett byte?

Ganska troligt faktiskt. Vi har redan iPad OS på Apples surfplattor exempelvis, samt watchOS och tvOS. Så det vore inte orimligt att Apple döper om iOS till iPhone OS för att behålla samma tema.

Det enda som står ut från mängden här är iPod Touch som också använder iOS. En pryl som är utdaterad idag och som inte borde stå i vägen för ett namnbyte tycker vi.

Och iOS har ju redan hetat iPhone OS en gång tidigare – nämligen mellan 2007 och 2010. Först när iPad-serien introducerades byttes namnet till iOS. Så en tillbaka gång är ännu mer logisk bara för den sakens skull.

Vi kommer så klart att bevaka händelserna under WWDC 2020 och rapportera här om iOS faktiskt byter namn.

Vad tror du – blir det ett namnbyte eller stannar Apple med iOS ett tag till?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.