Iphone-laddare kan överhettas – byt in din idag!

iphone-laddare-overhettas-2014

På grund av en felaktighet i Iphone-laddaren med beteckning A1300 finns risken för överhettning och med det brand.

Därför rekommenderar Apple alla med en sådan laddare att genast sluta använda den och via en Apple-butik byta till sig en nyare med beteckning A1400.

De laddare som berörs såldes mellan oktober 2009 och september 2012 med Iphone 3GS, Iphone 4 och Iphone 4S. Det har även sålts berörda laddare separat.

I skrivande stund finns tre Apple-butiker att besöka för ett byte – Malmö, Täby, Helsingborg – och man kan även kontakta en Apple service provider eller mobiloperatören där man köpte sin telefon.

Tredjepartsladdare är en större risk

Det har vid flera tillfällen rapporterats om tredjepartsladdare som orsakat skador på grund av överhettning, men få original ska ha åstadkommit skada på sin omgivning. Därför är risken troligtvis minimal att just din A1300-laddare ska vara farlig.

Ta det dock inte som ett tecken på att du kan fortsätta använda en felande laddare – lämna in den till Apple och få en helt ny istället. Varför chansa?

Läs mer på Apple.se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.