iPhone exploderade i byxfickan på cyklist — tredje gradens brännskador

apple iphone 6 batteri exploderade 2016
Bildkälla: Sydney Morning Herald

En cyklist i Sydney fick en ordentlig chock när hans iPhone exploderade i byxfickan. Incidenten uppstod efter ett mindre fall mot marken som troligtvis fick telefonens batteri att explodera.


Hettan från explosionen gav mannen, vars namn är Gareth Clear, tredje gradens brännskada på rumpan vilket tvingade honom att åka in till sjukhuset för observation. Skadan visade sig så allvarlig att hud måste transplanteras till området från andra delar av kroppen.

Apple har reagerat på nyheten och säger att de just nu undersöker vad som kan ha gjort att batteriet reagerat efter slaget. De har varit i kontakt med Gareth Clear men vill inte säga mer i dagsläget.

Lägger ingen skuld på Apple

Gareth Clear säger i sin tur att han inte skyller olyckan på Apple utan vill hellre lyfta fokus om att batterierna till mobiltelefoner är farliga snarare än lyfta fram Apple som boven i dramat. Även Australian Competition and Consumer Commission arbetar just nu med ett ärende kring händelsen.

Det här är inte första gången som en mobiltelefon orsakar skador och även mobilladdare har visat sig farliga. Brand och explosioner är inte helt ovanliga men även om de lyfts fram i media så verkar intresset hos konsumenterna vara svagt.


Är du orolig för att din mobiltelefon eller mobilladdare ska orsaka skador?