Opera v39 är släppt med tre nyheter — webbläsaren nu bättre än någonsin

Opera Logo 2015

Opera har uppdaterats till version 39 och med det erbjuder den norska webbläsaren en förbättrad videospelare och personlig nyhetsläsare.


I skuggan av de större webbläsarna Chrome, Firefox, Safari och Edge fortsätter Opera att förbättrats. Varje ny uppdatering bjuder på mängder av optimeringar och nya funktioner som lyfter webbläsaren ytterligare.

Med version 39 utökar Opera stödet för att lyfta ut videospelaren från olika webbsajter till ett eget fönster. Så kallade pop-out fönster. Nu stöds bland annat videouppspelning på sajter som Vimeo och man kan starta/stoppa en uppspelning med ett enkelt klick. Man kan också stänga av pop-ut funktionen helt om man så önskar.

Nästa nyhet är en personlig nyhetsläsare. Gå till förstasidan i Opera och klicka på nyhetsikonen för att starta funktionen. Härifrån får du nu de nyheter som du helst vill ha med information som är skräddarsydd efter dina önskemål. Huruvida det är en funktion värd att använda överlåter vi till dig att bedöma.

Vidare har annonsblockeringen i Opera förbättrats med en blocklista som kan justeras av användaren. Skapa din lista och aktivera den i Opera för att börja blockera specifika annonser.


opera-desktop-app

Tekniksmart rekommenderar Opera

Opera är vår absoluta favorit bland webbläsarna idag. Det är en ständigt underhållen webbläsare med många utmärkta funktioner, god stabilitet och bra prestanda. Helt klart en vinnare i mängden och långt före konkurrenter som Edge.

De senaste månaderna har Opera tillfört stöd för VPN-anslutningar, annonsblockering och batterisparande funktioner. Alla tre har kommit till nytta under tiden vi använt Opera och hittills har vi inte funnit någon anledning att gå tillbaka till Google Chrome som användes tidigare.

Vi använder Opera till Windows och OS X / macOS men det finns även stöd för Linux om man använder det. Vår rekommendation är inte att du börjar använda Opera direkt för att vi gör det. Istället ser vi hellre att du provar alla de stora webbläsarna och bildar dig en uppfattning — vilken är bäst för dig?

Om du vill börja med Opera kan du ladda ner senaste versionen härifrån.