apple-ios7-iphone


Nya Iphone-modellen kan heta Air

Iphone Air kan bli nästa stora lansering från Apple och enligt nyhetssidan ET News ska nya modellen bara vara sex millimeter på tjockaste stället. Det betyder att den är betydligt tunnare än exempelvis Iphone 5S och även att denna åttonde generationens Iphone-modellen nu gör ett tvärt namnbyte för att matcha Ipad Air som lanserades tidigare under 2013.

Som vi tidigare har nämnt på Tekniksmart så ska det röra sig om större skärmar i de kommande modellerna och då på 4.7 samt 5.7 tum. Huruvida alla dessa rykten faktiskt stämmer eller inte återstår att se, men Apple behöver göra ordentliga omkastningar för att möta kraven från såväl marknad som highend-användarna. Samsung dominerar smartphonemarknaden totalt idag med sina Android-telefoner och om IOS ska matcha så behövs något radikalt och nytt.

Apple är hårt ansatt av konkurrenterna

Det pratas även om att den nya designen i Iphone Air – eller Iphone 6 som vi kan kalla den med tanke på att det vore den mest logiska namnföljden – ska baseras på Iphone 5S. Om detta är bra eller dåligt får ni andra sia om, men personligen vill jag se något betydligt fräschare än så vid nästa lansering. Apple är hårt ansatt och kan mycket väl förlora marknadsandelar till Windows Phone som är på frammarsch just nu – frågan är om Cupertino-företaget vågar göra de ändringar som måste till eller om de planerar att ”köra säkert” som de gör idag.

Vad tror ni?

Kategoriserad i:

Taggad i:

, ,