iPhone 9 släpps i mars 2020 – kan få snabba A13 Bionic och TouchID

iphone 8 baksidan guld 2019

Apple kan lansera iPhone 9 – även kallad iPhone SE 2 – med A13 Bionic inom kort. Många har väntat på att Apple ska släppa en efterföljare till den lilla och mycket omtyckta iPhone SE, och nu kan den vara på gång.


Apple fortsätter att sälja iPhone-telefoner som smör i solsken och inte har det minskat efter att populära iPhone Xr och iPhone 11 släpptes. Och snart kan nästa stora lansering ske – men det är inte iPhone 12 i höst vi pratar om.

Istället säger nya uppgifter att Apple kommer släppa iPhone 9, som även kallas iPhone SE 2, redan under mars månad. En mindre mobiltelefon än de flesta andra iPhone-modeller men utan att kompromissa med prestandan.

Om du ställer dig frågan till just nian i namnet så är det inte helt konstigt. Visst finns iPhone 11 och iPhone 12 är på gång till hösten, men Apple hoppade över iPhone genom att gå direkt från 7 till 8 till X under 2017.

Om Apple faktiskt släpper iPhone 9 i samma formfaktor som en iPhone SE från 2016, utan att kompromissa med hastigheten eller kameran, då kan iPhone 9 bli en riktig storsäljare. Vi såg nämligen den utvecklingen med iPhone SE då många uppskattade den mindre skärmen och relativt höga prestandan.


Vad kan iPhone 9 erbjuda?

Vad sägs om den idag senaste Apple-processorn A13 Bionic (som även används i iPhone 11-serien) med 4GB RAM-minne och designen från iPhone 8?

Vidare pratas om att FaceID inte är aktuell, men att TouchID kommer att finnas. TouchID kan användas till både inloggning i mobiltelefonen, autentisering vid installation av appar samt betalningar med Apple Pay.

En annan fråga är vilket pris Apple lägger iPhone 9 kring. Idag kostar iPhone SE låga 1 800 kronor för en variant med 64GB lagring. En iPhone 8 med samma utrymme stannar kring 5 400 kronor.

Vi räknar med att iPhone 9 får ett instegspris på runt 5 500 kronor för 64GB. Det är tillräckligt för att inte kannabalisera på försäljningen iPhone X och nyare.

Vad tror du kommer med iPhone 9 och vilket pris vill du se att telefonen landar på? Skriv en kommentar och berätta!