iPhone 9 försenas – Apple kan inte lansera telefonen

Apple Logo

Apple fördröjer lanseringen av kommande iPhone 9. Anledningen är coronaviruset som inte bara påverkar tillverkningen, utan även Apples lanseringsevenemang. Nu är frågan – när släpps iPhone 9?


Apple har under en tid visat stor oro kring coronaviruset och hur smittspridningen påverkar såväl tillverkningsindustrin som företagets anställda.

Kring slutet på mars skulle Apple haft ett stort evenemang i Steve Jobs Theater med lansering av flera nya produkter. Bland annat iPhone 9, nya iPad Pro-modeller och Apple-märkta hörlurar.

Vi vet att produkterna är på gång, men nu när Apple inte kan hålla i ett fysiskt evenemang framför publik är det oklart när lanseringen sker. Det är inte sannolikt att Apple vill lansera sina nyheter i det tysta.

Enligt källor till webbsajten Cult of Mac är minst två av de tänkta produkterna försenade på grund av coronaviruset.


Förutom att tillverkningen är kraftigt påverkad och att evenemanget i mars avbryts så har Apples förmåga att släppa produkterna globalt direkt efter evenemanget varit en bidragande faktor.

Det återstår nu att se när Apple tänker lansera sina nya produkter. Sannolikt flyttas evenemanget på obestämd framtid, om det ens blir av någon gång. Det kan också vara att Apple göra ett enkelt event online istället.