Iphone 6L kan presenteras i september


apple-iphone6-iphone6l-skarm-lackt

Apple kan sin nästa telefon under namnet Iphone 6L

Enligt webbsajten Apple Daily kommer den större varianten av de två nya Iphone-modellerna att kallas Iphone 6L. Fortfarande ska det röra sig om skärmstorlekar på 4.7 och 5.5 tum med namnet Iphone 6 för den mindre.

Det har även sen tidigare pratats om batteristorlekar där Iphone 6 ska ha ett på 1 810 mAh medan storebror Iphone 6L får hela 2 915 mAh – en minst sagt stor skillnad.

Anledningen till varför skillnaden är så stor återstår att se, men uppgifter pekar på att Iphone 6L inte bara får en mer strömkrävande skärm utan även en snabbare processor i form av Apple A8.

Iphone & IOS tappar mark

Apple har mycket att bevisa med sina nya telefoner och då inte minst att man fortfarande är med i toppen och slåss.


Iphone har ständigt halkat efter Android i fråga om funktionalitet, mycket på grund av Apples snäva designal för både mjukvara och hårdvara, och behöver ett ordentligt lyft för att hävda sig på marknaden.

IOS 8 tar telefonserien till nya nivåer men Apple måste visa att de även kan på hårdvarusidan. NFC och SD-kortplats – Apple, det är så enkla saker som de billigaste Android-enheterna har.

Nyhetskälla är 9to5mac

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.