LG G Watch 2 kan släppas i höst

lg-g-watch

LG G Watch 2 på gång till hösten

LG G Watch har inte varit på marknaden speciellt länge innan vi får de första indikationerna på att en efterföljare är under utveckling.

Enligt uppgifter till Korea Times kan vi få se en ny smartwatch redan under hösten och anledningen är att LG vill ta upp kampen mot en eventuell iWatch från Apple.


Det är ingen nyhet att Apple ses som en stor motståndare i kategorin redan innan de har presenterat en produkt och dessutom med ett ständigt tapp av marknadsandelar.

Ändå vill de stora tillverkarna mota björnen i dörren och kanske är det inte så konstigt med den genomslagskraft varje ny Apple-produkt har.

LG G Watch 2

Om man ska tro vad Korea Times skriver så har LG satt alla sina utvecklare på att ta fram det bästa smarta armbandsuret hittills.

LG Display utvecklar en ny skärm, LG Inotek och LG Chem tar fram ett batteri och LG själv står för den huvudsakliga utvecklingen av Watch 2 som produkt. Allt stannar alltså innanför LG:s fyra väggar.

Konkurrensen hårdnar

Det har länge pratats om en Apple iWatch och även att Google sak visa upp en smartwatch i samarbete med en OEM-tillverkare. Sony, Samsung och Pebble har redan utmärkta alternativ på marknaden och snart kommer även Motorola Moto 360 att göra dem sällskap.

Om LG G Watch 2 kommer i höst återstår att se, så även hur konkurrenterna svarar på Apple iWatch om den presenteras nu i september. Vad tror ni?

Nyhetskälla är TalkAndroid

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.