Iphone 6c kan släppas tidigt under 2016

Apple Iphone 5s

Går du och väntar på en mindre smartphone från Apple? Då kanske kommande Iphone 6c är något för dig då de senaste uppgifterna pekar på att det kan bli just det.


Det vi känner till från tillverkningsindustrin är att Iphone 6c kan komma att ha samma 4-tumsskärm som Iphone 5s men med uppgraderade specifikationer i övrigt. Bland annat finns indikationer på att batteriet når 1 642 mAh vilket är en bit över de 1 570 som Iphone 5s har.

Vidare ska det finnas 2 GB internminne vilket är lika mycket som i befintliga flaggskeppen Iphone 6s och Iphone 6s Plus. Minnet ackompanjeras av en kraftfull Apple A9-processor som kommer att vara mer än tillräcklig för att driva den förhållandevis lågupplösta skärmen – förutsatt att Apple inte ökar upplösningen givetvis.

Massproduktion i januari

Mest spännande är kanske att Apple ryktas påbörja massproduktionen redan under januari månad vilket kan betyda att lansering sker under första halvåret 2016. Normalt sett visar företaget nya telefoner under sitt oktober-evenemang men här kanske vi får se en liten förändring på den punkten.

Det som talar emot Iphone 6c just nu är prislappen som beräknas till höga 617 amerikanska dollar. Omvandlat blir det nära 6 600 kronor inklusive moms och det är ett absurt högt pris.


Många lär uppskatta att Iphone 6c väntas bli visuellt identisk med idag gamla Iphone 5s men det finns inget som pekar på att priset ska vara rättfärdigat i nya modellen. Apple är kända för att ta ut hutlösa priser jämfört med konkurrenterna men det här är på gränsen till löjligt, eller vad tycker ni?