Iphone 5S är redan en succé – innan den blivit officiell

Apple Iphone 5s

Iphone 5S är redan den största och med framgångsrika lanseringen någonsin av Apple – innan den ens har blivit officiell! Givetvis rör det sig bara om spekulationer från analytiker, men visst finns möjligheten att Iphone 5S gör storsuccé. Redan idag har det skrivits tusentals artiklar om denna telefon som ännu inte existerar och vid lanseringen lär det bli ytterligare tusentals.

Sett till historien så har nästan varje nylansering av en Iphone eller Ipad visat rekordsiffror jämfört med tidigare släpp. Iphone 5 har sålt snabbare än Iphone 4S som i sin tur har sålt snabbare än Iphone 4 – en trend som väntas fortsätta med kommande Iphone 5S. Trip Chowdhry från Global Equities Research är analytikern som i det här fallet tror på en succé.

Chowdhry är känd för att inte sällan kritisera Apple i olika frågor och därför är det noterbart att han nu kommer med positiv information. Bland annat tror han att den kommande filmen om Steve Jobs ska hjälpa försäljningen och inte lite heller. Tack vare sitt upplägg ska många påverkas emotionellt och få sympatikänslor för Apple – och därför köpa nya Iphone 5S.

Dessutom ska Chrowdhry tro på en budgetvariant av Iphone som kan användas för att stärka Apples marknad i mellanöstern. Thailand, Malaysia och Kina är tre länder som den här telefonen ska kunna marknadsföras starkt i och på så vis nå höga försäljningssiffror och fler marknadsandelar. Huruvida Apple kommer att lyckas återstår givetvis att se, men visst finns potentialen för det.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.