Microsoft stäms för Surface RT

microsoft-surface-rt


Microsoft har bara nyligen tvingats gå ut med att de tillverkat på tok för många exemplar av Surface RT. Informationen möttes av en panikslagen marknad som fick Redmond-företagets aktiekurs att störtdyka med mer än 10 procent, inte minst för att man gjorde nedskrivningar på hela 900 miljoner dollar på grund av plattan.

Nu förs en grupptalan mot flera av Microsofts nyckelperson och bland namnen som dyker upp finns Steve Ballmer, Peter Klein och Tami Reller. Alla tre har stämts av flera advokatbyråer som gått ihop och nu för en talan mot dessa. Kanske är det inte så konstigt med tanke på hur dåligt Surface RT har sålt.

– De svarande föranledde Microsoft att utfärda falska uppgifter och missledande finansiella siffror för kvartalet som avslutades den 31 mars 2013. Undanhållandet av den informationen gjorde det möjligt för Microsoft att fördröja information som visade att Surface RT var ett misslyckande, går det att läsa i stämningsansökan. – IDG.se

Microsoft måste verkligen göra något spektakulärt när nästa generations Surface RT släpps om de inte ska göra om samma misstag. Det är i grunden en bra tablet, jag har själv testat en och tillsammans med ett tangentbord så är den kanon – speciellt med det nyligen sänkta priset.

Dock är IOS och Android totalt dominerande på den marknaden och kanske är det så att vi har vant oss vid andra gränssnitt som används på helt olika sätt att arbeta med. Ungefär som med Windows Phone som är helt olik allt annat för smartphones, det blir bara konstigt att använda en Windows-telefon för många.


Spekulationer givetvis, men det är vad jag har fått för intryck av mina närmaste som försökt sig på Surface och Windows Phone. Själv fungerar det helt ok för mig, men jag håller mig nog till det som jag känner till sen innan – Android och IOS.