iPhone 15 kan försenas flera veckor – problem med tillverkning

iPhone 14 Pro Max
Foto: Victor Serban, Unsplash

Om du planerar att köpa iPhone 15 när den nya serien släpps så har vi dåliga nyheter. Apple kan tvingas senarelägga lanseringen på grund av problem med tillverkningen av de kommande modellerna.

iPhone 15 kan släppas Q4 2023

Det handlar om några få veckor enligt Bank of America, men det är tillräckligt för att skjuta släppet in i fjärde kvartalet. Det betyder att iPhone 15-serien kan släppas någon gång mellan oktober och december månad.

Normalt brukar Apple lansera sina nya mobiltelefoner i september, och i vissa fall tidigt under oktober månad. Att det blir senare än så är i princip otänkbart.

När Apple visade iPhone 14-serien så skedde presentationen den 7 september. Släppet till butik kom bara sju dagar senare, den 14 september, för tre av modellerna. Den fjärde, iPhone 14 Plus, försenades till den 7 oktober.

Apple iPhone 14 Lila
Foto: Thai Nguyen, Unsplash

Väntad sämre försäljning

När iPhone 15-serien släpps är det inte bara förseningar som kan plåga Apple (och konsumenterna). Analytikern Wamsi Mohan tror att försäljningen inte kommer att nå nivåerna som bolaget hoppas på för 2023/2024.

Enligt Wamsi kan intäkterna för septemner stanna på 87,1 miljarder dollar. Betydligt lägre än de 91,6 miljarder dollar som marknaden tror på (enligt Wamsi och Bank of America åtminstone).

Inräknat i siffrorna är den ”boost” på 2,5 procent som gynsamma valutakurser ger Apple just nu.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.