ChatGPT på Android – här är appen

ChatGPT
Foto: Levart_Photography

OpenAI har lanserat den officiella ChatGPT-appen för Android. Den finns på Google Play Store och är helt kostnadsfri att ladda ner till telefonen.

Samma app för iOS släpptes redan tidigare i maj. När den appen lanserades lovade OpenAI att en Android-version var på gång – och nu är den äntligen här.

Med ChatGPT i mobiltelefonen kan du göra i princip allt som AI-tjänsten erbjuder i webbläsaren på datorn.

Du kan ställa frågor, summera texter, översätta till olika språk, skapa copyförslag och mycket mer. Om du betalar för Plus-prenumerationen så har du tillgång till både GPT 3.5 och GPT 4 direkt i mobiltelefonen.

Ladda ner ChatGPT för Android här.

OpenAI annonserade Android-appen på Twitter

ChatGPT är helt gratis – på sätt och vis

Det kostar inget att använda ChatGPT. Åtminstone inte riktiga pengar. Däremot så finns en annan kostnad som du måste tänka på – din personliga integritet.

AI kräver extrema mängder data för att tränas. Ett sätt att träna så kallade modeller för AI:s är att skrapa stora webbsajter, böcker och annat material.

Ett annat sätt – efter att AI:n fungerar och används – är att spara ALLT som du skriver, frågar och ber ChatGPT om, både i webbläsaren och via mobilapparna. OpenAI vet vad du gör och allt du klistrar in, exempelvis artikeltexter, kan användas för att träna modellen som ligger bakom AI:n.

Det gäller inte bara ChatGPT utan även konkurrenten Google Bard. Google har uppdaterat sina villkor för att använda bolagets tjänster och du måste nu acceptera att i princip allt du gör kan användas för att träna Bard.

Stäng av Chat History & Training

Du kan stänga av möjligheten för OpenAI att träna sin AI på din data. Det gör du via webbläsaren eller när du är inloggad på kontot i mobilappen.

  1. Gå till Settings > Data Controls.
  2. Slå AV inställningen för ”Chat History & Training”

Svårare än så är det inte. Nu kommer ChatGPT inte längre använda din data och dina prompts för att bli bättre, men du blir samtidigt av med hela din historik och kan inte spara chattarna med AI:n.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.