iPhone 14 Max kan försenas med tre veckor

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Det är fortfarande flera månader kvar innan vi får se vad iPhone 14-serien erbjuder, men redan idag menar analytiker att Apple får svårt att hålla tidsplanen. Apple-kännaren Ming-Chi Kuo säger att iPhone 14 Max kan försenas med hela tre veckor.

Anledningen ska vara nedstängningar av kinesiska fabriker som tillverkare mobiltelefonen. Covid-19 håller fortfarande Kina i ett järngrepp, åtminstone kritiska områden som tillverkning och spedition – och det påverkar Apples planer.

Kan hålla tidsramen inom kontroll – men inte efterfrågan

Men kanske inte så mycket som vi skulle kunna tro. Ming-Chi Kuo säger att Apple, än så länge, har tidsramen inom kontroll. Och med övertidsarbete så kan de ta igen förlorad tid. Tillräckligt för en lansering inom den tänkta tidsramen.

Faktum är att Ming-Chi Kuo säger att Apple kan ha ett annat, mycket större problem att tampas med. Och det är efterfrågan på företagets mobiltelefoner. Eller snarare bristen på det.

Med ekonomiska utmaningar världen över så kan iPhone 14-serien bli svårare att sälja än företagets tidigare modeller. Speciellt om Apple känner att de måste öka priserna för att behålla sina redan höga marginaler.

Det här förväntar vi oss i iPhone 14-serien

Med iPhone 14-serien kan vi få fyra modeller precis som de tidigare åren. Den här gången verkar det dock som att mini-modellen utelämnas till fördel för en normalstor modell på 6,7 tum.

Det pratas även om att två av modellerna kan få skärmar utan ”flärpen” högst upp på skärmen och två av modellerna (de billigare) väntas komma utan en ny processor. Om det senare stämmer lär recensenterna kavla upp ärmarna och verkligen ge Apple det hett om öronen.

Någon gång i september kommer iPhone 14-serien att presenteras och släppas. Exakt datum är inte fastställt.

Via iMore

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.