iPad Pro 10.5 visas på WWDC 2017 — analytikerna eniga

Apple iPad Pro

WWDC 2017 rycker allt närmare och med det blir uppgifterna om vad som kommer att visas upp fler. En ny rapport pekar exempelvis på att Apple troligtvis tänker visa nya iPad Pro-modeller. Något vi hoppats på länge och som kanske betyder att vi får se den omtalade 10.5-tumsmodellen.

Enligt kända analytikern Ming-Chi Kuo från KGI Securities är det mer än 70 procents chans att vi får se en ny iPad Pro 10.5 på WWDC 2017. Och då Ming-Chi Kuo har ett bra rykte om sig att pricka rätt med sina analyser håller vi givetvis tummarna för att de stämmer.

Nya modellen väntas bli i samma fysiska storlek som befintliga iPad Pro 9.7. Eftersom kanterna är tunnare på nya modellen kan skärmen ändå göras större, och det är därför de båda plattorna kan vara lika stora kant till kant.

Det pratas även om en smart högtalare med tät integration i digitala assistenten Siri. En direkt konkurrent till Amazon Echo. Här förutspår Ming-Chi Kuo en 50-procentig chans till uppvisning under WWDC 2017. Högtalaren kan få pekvänlig skärm och enheten ska enligt uppgift ha testats i månader redan av Apple-anställda.

Den 5 juni får vi alla svaren då WWDC 2017 kör igång men om vi får se iPad Pro 10.5 eller en Siri-högtalare återstår att se. Apple har tappat sin forna glans som innovatör och företaget behöver verkligen något spännande som lockar marknaden igen. Något som drar med sig konkurrenterna i en ny kategori som kan intressera.

Vad tror ni kommer att visas under WWDC 2017? Finns det något du ser fram emot från Apple under resten av året?