iPad Mini kan försvinna — Apple påstås ta bort den lilla plattan

iPad Mini 4

Om du vill köpa en iPad Mini men väntar på att iPad Mini 5 ska släppas — då kommer du troligtvis att vänta i onödan. En ny rapport pekar på att Apple kommer ta bort serien med iPad-surfplattor och inte släppa någon ny modell.

Faktum är att serien kan vara på gång att fasas ut redan idag. Någon exakt tidslinje för när iPad Mini kan försvinna från butikshyllorna finns inte, men indikationer inifrån företaget ska vittna om surfplattans kommande nedgång och förfall.

När WWDC 2017 drar igång senare under sommaren är det med iPad Pro 10.5 på menyn. Förhoppningarna på nya surfplattan är höga och Apple väntas lägga all fokus på Pro-serien för en överskådlig framtid. Totalt ska tre Pro-modeller finnas att köpa under hösten 2017.

iPad Mini däremot kommer att hamna allt mer i skuggan för att tillslut ramla ut från butikshyllorna. Det börjar med Apples egna borttagande, både på internet och i de fysiska butikerna. Därefter får återförsäljarnas lager sakta säljas slut innan modellen helt lämnar marknaden.

Den första modellen av iPad Mini gjorde sitt intåg under 2012 och två år senare såg mobiltelefonen iPhone 6 Plus dagens ljus. En mobiltelefon som med sin 5.5-tumsskärm ryktas stjäla intresse från iPad Mini som har en 7.9-tumsskärm. Skillnaden finns där, men för många är den inte stor nog för att rättfärdiga ett köp av båda.

Samtidigt som ryktet om iPad Mini dyker upp kommer andra uppgifter som pekar på att Apple tänker redovisa rekordförsäljning under WWDC 2017. Det ska bli intressant att se vad Apple faktiskt tänker göra med sin lilla surfplatta. Själva tycker vi absolut att den har en plats på butikshyllan. Gör du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.