iPad mini 6 kan få en ny skärm med mini-LED

Samma skärmteknik som i nya iPad Pro 12.9

ipad mini 5 penna

Apple kan uppgradera nästa iPad mini med en ny skärm. Det pratas även om att den förbättrade modellen saknar hemknappen precis som iPad Air. Frågan är vad prislappen stannar på om Apple släpper en ny modell.

  • Samma skärmteknik som används i iPad Pro 12.9
  • Oklart vad nya modellen kommer att kosta

Läs mer: Begränsat minne i nya iPad Pro – kan bara använda 5GB per app


Uppdatering
24 juli 2021

Nya uppgifter: Falska uppgifter om mini-LED i iPad mini 6

Källor inom Apples försörjningskedja säger att DigiTimes uppgifter om mini-LED till iPad mini 6 är felaktiga.

Det rapporterar webbsajten AppleInsider som säger att Ross Young, VD på Display Supply Chain Consultants, menar att Apple planerar att använda mini-LED i en kommande iPad mini.

Ross Young ska ha fått sina uppgifter från säkra källor, men precis som DigiTimes uppgifter så går det inte att säkerställa vem som har rätt.

Ursprunglig artikel
24 juli 2021

Mini-LED finns i flera Apple-produkter

Även om de större syskonmodellerna i iPad Pro- och Air-serierna har blivit otroligt populära så är det många som hoppas på att den mindre lillebrorsmodellen också ska få fortsatt kärlek av Apple.

Hittills har det varit lite si och så med den saken då iPad mini inte har samma tekniska utveckling bakom sig. Men kanske kan kommande, sjätte generationens modell ändra på det.

Enligt uppgifter till webbsajten DigiTimes så får iPad mini 6 åtminstone en helt ny skärm med mini-LED, vilket är samma skärmpanel som används i senaste iPad Pro 12.9. Det är också den panel som väntas komma i nästa års Macbook Air.

Radiant Optoelectronics will kick off shipments of its backlight units for the upcoming mini LED-backlit MacBook Pro and iPad mini later in the third quarter, with the shipments to expand in volume in the fourth quarter, according to industry sources.

DigiTimes

Läs mer: Här är prylarna som kan köra iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey & watchOS 8

Flera rykten om iPad mini med mini-LED

DigitTimes har inte speciellt hög tillförlitlighet när det gäller rykten kring Appels kommande produkter. Men företaget har påbörjat övergången till mini-LED och det vore inte omöjligt att iPad mini är en av produkterna som får nya skärmpanelen.

Även kända analytikern Ming-Chi Kuo har tidigare sagt att Apple arbetar på en iPad mini med skärm som använder mini-LED. Dock för lansering 2020, vilket uppenbarligen inte hände.

Om iPad mini 6 faktiskt får mini-LED så kan du räkna med att prislappen inte stannar på samma nivå som idag.

Köper du iPad mini 5 med 64GB lagring kostar den 5 077 kronor från Apples officiella webbutik. Den större varianten med 128GB lagring kostar skyhöga 6 890 kronor, vilket är löjligt mycket för en iPad mini.

En ny modell kan enkelt börja över 6 000 kronor och sträcka sig en bit över 8 000 kronor för de dyrare varianterna. Vad som faktiskt händer på den punkten återstår så klart att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.