IOS 8 öppnar upp för fler tangentbord

apple-ios8-quicktype

Med IOS 8 öppnar Apple upp för tangentbord från tredjepart och det har fått flera utvecklare att snabbt ta fram förhandsversioner att visa.

Bland de mer kända som redan har bekräftat att de kommer till IOS 8 finns SwiftKey, Swype, Flexy och Miniuum. Samtliga fyra använder sig av teknik för att förutsäga vad användaren vill skriva härnäst och min personliga favorit i skrivande stund är tveklöst SwiftKey på min Galaxy S4/Nexus 7.

Möjligheten att använda ett annat tangentbord än det medföljande är något som blev en stark dragningskraft mot Android – och nu när IOS 8 har det så öppnar det möjligheten för att plattformsbyte i framtiden. Jag saknar stödet i Windows Phone och hoppas innerligt att Microsoft snart tar sitt förnuft till fånga och öppnar upp sina stängda dörrar.

Uppskattningsvis har jag hittills skrivit fler än 1 000 nyhetsartiklar med tekniskt innehåll på min Asus Nexus 7 med SwiftKey och sparat över 500 000 tangentnedslag. Det låter som en otroligt hög siffra, men när man skriver så mycket som jag så går den faktiskt snabbt att nå – åtminstone om man förlitar sig så mycket på snabbskrivning som jag gör.