HealthKit till IOS 8 – utan kompanjonappar

apple-healthkit-ios8

HealthKit med inbyggt stöd för bluetooth

HealthKit som kommer med IOS 8 fick stor uppmärksamhet på WWDC 2014 och det med all rätt. Hälsa är något enormt inom branschen just nu och alla tillverkare verkar försöka ta en del av kakan på något sätt – oavsett om det gäller mjukvara eller hårdvara.

Nu kommer information om att HealthKit tacksamt nog har implementerat stöd för bluetooth mot en del smarta tillbehör – vilket i sin tur betyder att tillverkarna av dessa tillbehör slipper göra så kallade kompanjonappar.

En ”kompanjonapp” är länken mellan telefonen och det smarta tillbehöret och som vidareförmedlar mottagen information till exempelvis HealthKit och andra samlingsappar. Med nya stödet slipper man dessa kompanjonappar och kan skicka sådant som hjärtfrekvens och liknande direkt till HealthKit.

Det låter kanske inte som något större i nyhetsväg, men den som har smartwatchen Pebble vet vad det innebär att använda kompanjonappar då det behövs för väldigt många funktioner till armbandsuret. Åtminstone om man vill gå bortom vad Pebble själv erbjuder.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.