IOS 7.1.2 är på gång – kan fixa Mail-problemen

apple-ios7-iphone

Ny uppdateringen på väg – IOS 7.1.2

Innan IOS 8 är redo för att släppas är flera mindre uppdateringar att vänta som förberedande för den stora lansering. Närmast i raden står IOS 7.1.2 med flera buggfixar och ska man tro webbsajten MacRumors är ett släpp närstående.

Senast den 27 juni måste mobiloperatörerna godkänna uppdateringen och drygt en vecka efter det borde den kunna släppas. Gällade innehållet så är det fortfarande något vagt om vad som är nytt, men ska man tro de senaste uppgifterna så är Mail-appen något av en prioritering.

Det är obekräftat, men krypteringsbuggen för bifogade filer ska vara fixad och så även en bugg som rör nedladdning av e-postmeddelanden.

Fixat sårbarhet för låsskärmen

Apple ska även ha löst sårbarheten i IOS som gör att man via låsskärmen kommer åt applikationer, om än i en begränsad mängd. Slutligen ska även iBeacons ha förbättrats.

Huruvida de ovanstående uppgifterna är korrekta eller inte återstår att se. Det är positivt att Apple fortsätter sin utveckling av IOS och med version åtta i raden är stora förbättringar att hämta.

Det dröjer dock till hösten innan IOS 8 blir aktuell och konkurrenterna står inte still. Inom kort går Google I/O av stapeln och man tror att Android 5.0 kommer att visas upp under evenemanget. Om Google har stora nyheter att visa kan det blir mer än problem för Apple även med IOS 8.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.