Apple Maps blir bättre med IOS 8

apple-logo

Apple Maps får bättre kartinformation med IOS 8

Apple Maps blev aldrig den succé som Cupertino-företaget hade hoppats på när de egna kartorna officiellt ersatte Google Maps. Användarna fann så allvarliga felaktigheter att Apple såg sig tvungna att gå ut med en ursäkt och ett löfte om att göra stora förbättringar till kartorna.

Med tiden har förbättringar gjorts och Apple Maps blir allt mer en värdig konkurrent till Googles idag så utmärkta kartapp. De är ännu inte ikapp men ska ändå ha en eloge för utvecklingen som onekligen går framåt i positiv anda.

Nu när IOS 8 är tillgänglig för utvecklare vänds och vrids på varenda funktion för att se om något nytt har tillkommit, men den som hoppades på något stort kommer att vänta förgäves – åtminstone gällande nya funktioner där det ser ruskigt tunt ut.

När det kommer till kartinformation så ser det däremot betydligt trevligare ut. Användare rapporterar om mängder av förbättringar som gör kartorna enormt mycket mer tillförlitliga och korrekta. Allt från så kallade POI:s (points-of-interest) till hela områden som nu lagts till. Minst sagt välkommet då Apple Maps länge tappat på just punkten kartinformation.

Uppköpta företag ska förbättra

För att snabba upp och göra sina kartor bättre har Apple gjort flera tunga uppköp av kartrelaterade företag. Bland annat Broadmap, Hopstop, Locationary och Embark är nu implementerade i Cupertino-företaget.

Broadmap arbetar med att analysera och hantera geografisk data, Hopstop erbjuder detaljerad information om kollektiva transportmedel i fler än 600 amerikanska städer och Locationary samlar data om lokala affärsverksamheter från allmänheten som rapporterar information om dem. Slutligen har vi Embark som också hanterar data om olika transportmöjligheter i flera stora amerikanska städer.

Allt arbete som de olika företagen färdigstället kommer med all sannolikhet att förbättra Apple Maps under de kommande månaderna eller åren. Exakt vad de kommer att lyfta återstår att se, men alla nyheter kommer säkert att uppskattas av användarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.