iOS 17.2.1 kan förbättra batteritiden för iPhones

Apple iPhone 14 Lila
Foto: Thai Nguyen, Unsplash

En mindre uppdatering till iOS 17 är släppt, och den för med sig några till synes obetydliga buggfixar. Men det är inte allt – en liten notering i ändringsloggen för iOS 17.2.1 indikerar att batteritiden har förbättrats, åtminstone för en del.

Den som läser ändringsloggen för iOS 17.2.1 möts av ett mycket generellt och intetsägande ”This update provides important bug fixes and is recommended for all users.”. Inga konstigheter egentligen, det är en vanlig text från Apple.

Mer intressant däremot är den något annorlunda text som ett litet antal marknader har fått. Bland annat har användare i Japan och Kina noterat att det står ”This update includes important bug fixes and addresses an issue where the battery may drain quickly under certain conditions. istället.

Det är en betydande skillnad som Apple hittills inte har adresserat på något vis.

Just nu vet vi inte vad det är som Apple har fixat i iOS. Troligtvis handlar det om en mindre bugg som letat sig in i en vital del av operativsystemet; extra vad som gäller är inte känt. Och det är inte troligt att Apple har några planer på att avslöja vad som är det underliggande problemet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.