Tesla tar bort appen Disney+ från bilarna

Tesla Model S
Foto: Jp Valery, Unsplash

Om du har en Tesla-bil och undrar var appen för Disney+ har tagit vägen så har vi dåliga nyheter. Den är borttagen av Elon Musk som del av en pågående fejd med Disney-chefen Bob Iger.

Appen togs bort under tisdagen

X-kontot ”Tesla Software Updates” har bevakat händelserna kring borttagningen och rapporterar löpande om utvecklingen. De visar bland annat en skärmdump som tydligt indikerar att någon app för Disney+ inte finns att ladda ner till Tesla-bilarna.

Redan förra veckan skrev Electrek att appen skulle tas bort, då utan någon närmare förklaring till varför. Några dagar senare informerades Disney av en person på Tesla att appen bara skulle tas bort för nya användare som inte öppnat appen tidigare.

Enkelt att kolla på Disney+ ändå

Du behöver faktiskt inte någon app i din Tesla för att kolla på Disney+.

Allt du behöver göra är att öppna webbläsaren, navigera till Disney+ och logga in.

Voilá, du kan nu kolla på alla dina filmer och serier som tidigare. Så inga konstigheter egentligen.

En del av fejden mellan Elon och annonsörer

Elon Musk har länge kritiserat annonsörer som inte längre vill visa sina annonser på X (tidigare Twitter).

När Elon intervjuades under The New York Times Dealbook Summit hade han ett tydligt meddelande till annonsörerna som lämnat plattformen: ”Go f**k yourself”, och han nämnde Bob Iger vid namn för att extra tydliggöra vem han riktar sig till.

Den stora frågan är inte om appen kommer tillbaka utan när. Åtminstone är det vår känsla idag. Elon Musk är impulsiv och det skulle inte förvåna om appen helt plötsligt trillar in i appbutiken igen.

Tills dess, kolla på Disney+ via webbläsaren men glöm inte att hålla ögonen på vägen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.