iOS 16 och WatchOS 9 släpps den 12 september

ios 16

Apple har bekräftat när iOS 16 och WatchOS 9 släpps. Under Far Out-eventet tidigare i september så avslöjades att de stora uppdateringarna släpps den 12 september.

Du behöver dock inte gå upp tidigt och söka efter uppdateringarna det första du gör på morgonen. Apple släpper nämligen iOS 16 och WatchOS 9 först 19.00 på kvällen.


Lästips: Så mycket kostar det att laga din iPhone 14 (skärm, batteri, kamera)

Viktigt att tänka på är att Apples servrar kommer att vara hårt ansträngda när hundratusentals eller miljontals mobiltelefoner och smartklockor försöker ladda ner uppdateringarna samtidigt.

Du kan uppleva att 1) servrarna inte går att nå, att 2) att anslutningen är långsam och 3) att nedladdningen inte startar som tänkt de första timmarna.

Därför ska du INTE installera iOS 16 och WatchOS 9

Ett tips är att inte installera någon av uppdateringarna överhuvudtaget på din iPhone respektive Watch-klocka.

Anledningen? Första stora uppdateringen innehåller alltid buggar och annat otyg som kan ställa till det för dig. Om du avvaktar åtminstone den första veckan så vet du om andra drabbas tidigare okända buggar.

Det kan röra sig om sårbarheter, batterier som dräneras och mycket mer.

Det dröjer några månader, men med iOS 16.1 och WatchOS 9.1 kan du förvänta dig högre stabilitet, färre buggar och dessutom några av de nyheter som utlovats men inte släpps med de första uppdateringarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.