Little Nightmares släpps till Android & iOS

little nightmares screenshot 2021

Populära skräckspelet Little Nightmares är på gång till Android-telefoner och iPhones, efter att först ha släppts till både spelkonsol och PC.

Spelutgivaren Bandai Namco avslöjade lanseringen under GameSpot Swipe Mobile Showcase. Till skillnad från tidigare släppta Very Little Nightmares så ser det ut att bli en klassisk portning från orignalspelet.

Little Nightmares släpptes av svenska Tarsier Studios under 2017 och följdes upp av flera expansioner samt Little Nightmares 2 senare under 2021. Den senare har bland annat Prisjakt skrivit om i en lanserings- och intervjuartikel här.

Little Nightmares (originalet) är ett pusselspel som utspelar sig på en båt kallad ”Maw”. Du styr din lilla figur genom skräckfyllda nivåer med hemska varelser som inte vill annat än äta upp din karaktär (eller värre…).

Grafiken är underbart vacker samtidigt som den ser tagen ut från något Tim Burton hade kunnat skapa i sina mardrömmar. Speciellt på PC och Xbox Series X/Playstation 5 med grafiken uppskruvad till max så är spelet något underbart att beskåda.

Little Nightmares för Android och iOS är planerad att släppas någon gång under vintern 2022.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.