När Microsoft släppte Windows 11 i oktober förra året så var det inte utan en rad kontroverser. Den kanske största är de höga säkerhetskrav som företaget ställer för att operativsystemet överhuvudtaget ska kunna installeras.


Exempel på det är att datorn måste ha stöd för TPM (Trusted Platform Module) vilket långt ifrån alla har. Och i många fall där TPM faktiskt finns så behöver användarna vandra in i BIOS och göra avancerade inställningar för att aktivera det.

Knappast det roligaste man kan göra en tidig söndagmorgon när uppgraderingen till Windows 11 klagar sig hes. Eller hur?

Ett lite mindre problem som påverkar en extremt liten andel av Windows-användarna är att Internet Explorer (ja, webbläsaren som ingen borde använda idag) blockerar uppgraderingen till Windows 11.

internet explorer logo
Den här webbläsaren vill du inte använda. Byt idag!

Och av goda skäl dessutom. På sätt och vis. När Windows 11 installerats på en dator med Internet Explorer 11 så går inte webbläsarens data att läsa om användaren inte uttryckligen godkänt migrering till Microsoft Edge INNAN uppgraderingsprocessen påbörjades.

Du riskerar allså att förlora allt som fanns i webbläsaren i samma stund som startskärmen för Windows 11 visas.

Microsoft har lagt in en temporär blockering mot Windows 11-uppgraderingar på datorer som kör den gamla webbläsaren. I en framtida uppdatering så kommer problemet att vara löst och blockaden tas bort.

Om du är en av de 0,38 procent (enligt StatCounter) av internetanvändarna som fortfarande använder Internet Explorer så är det mer än hög tid att byta webbläsare.

Läs mer om nyheten på Ghacks.net här.

Kategoriserad i: