Intel Bay Trail-T i Nexus 8 enligt ny rapport

asus-nexus-7

Det har länge ryktats att Google planerade en 8-tumsplatta som skulle ersätta befintliga Nexus 7 eller börja på en ny, större serie som motsvarar Samsung Galaxy Note 8.0.

Efter att konkurrenterna började se Nexus 7 som en måltavla och sänkte sina priser så har Google noterat en kraftig minskning i försäljningen, något som gör att företagsjätten måste omvärdera marknadsbehovet. En större Nexus 8 till ett fortsatt lågt pris skulle kunna tippa balansen till Googles fördel åter igen.

Enligt en ny rapport ska källor inom industrin påstå att en lansering är att vänta under mitten av 2014. En inte helt dålig gissning då den tidsramen både ger Google tid att färdigställa såväl specifikationer som påbörja tillverkningen, detta samtidigt som det börjar närma sig ett behov av en ny modell som tar Google förbi Nexus 7 och in i 2014.

Det som gör den här nyheten extra intressant är att samma källor påstår att Intel står för processorn och att den bygger på Bay Trail-T. De tidigare modellerna använde Nvidia Tegra 3 och senare Snapdragon S4 Pro – så det är ett stort hopp i valet av arkitektur.

Asus fortsätter tillverka Nexus-plattorna

Tillverkaren är åter igen Asus och personligen anser jag det är ett bra val. De tidigare modellerna i Nexus-serien (LG gör förresten telefonerna) har varit riktigt stabila och förhoppningsvis speglas detta även med en ny Nexus 7 eller Nexus 8.

Frågan är bara vad mer Google och Asus kan implementera för att göra det hela ännu bättre. Eventuellt en digitizer från Wacom med 2 048-graders känslighet för alla som gillar att rita och måla. Kanske ytterligare mer minne och varför inte en styluspenna med samma funktionalitet som exempelvis Samsungs S-Pen?

Vad tycker ni borde finnas i nya Nexus-plattan när den släpps? Kommentera gärna och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.