Instagram släpper snart skydd mot spam — rensa upp bland bildkommentarerna

Instagram Logo 950x500

Instagram arbetar med att ta fram verktyg för att stoppa spam-kommentarer på den populära bildsajten. Till att börja med kommer endast ett urval av högprofilerade användare att få tillgång men om allt faller väl ut väntas verktygen nå vanliga användare inom en överskådlig framtid.

Verktyget ska bland annat göra det möjligt att filtrera kommentarer efter nyckelord och helt förbjuda vissa ord eller emojis från att visas. Arbetet med att stoppa spam-kommentarer är en del av Instagrams mål att göra tjänsten till ett trevligt och roligt ställe att publicera sitt material.

Nicky Jackson Colaco på Instagram är också tydlig med att lyfta fram säkerheten som en viktig del av tjänsten. Användarna ska kunna använda Instagram på ett säkert sätt och verktyget för att stoppa spam gör vistelsen betydligt trevligare — åtminstone om vi ska tro Nicky.

Om man vill vara helt säkrad från otrevliga kommentarer så kan man till och med stänga av dem helt på bilderna. Tar helt klart mycket av det roliga från Instagram eftersom positiva och kreativa kommentarer är ett bra sätt att få positiv kritik från betraktarna.

Taylor Swift

Taylor Swift kan vara först med Instagrams spam-skydd

Efter att Taylor Swift hamnat i en dispyt med Kanye West och Kim Kardashian West tidigare i år fylldes Swifts kommentarsflöde på Instagram av emojis föreställande en orm. Ett solklart fall av spam och extremt tidskrävande att rensa upp för vilken moderator som helst.

Men bara timmar efter att de först dök upp så försvann alla som med ett trollslag och har inte synts till sedan dess. Magi eller har Instagram själva hjälpt Taylor Swift? Troligtvis ingetdera utan istället har hon kunnat använda spam-verktyget för att själv rensa ut bland kommentarerna.

Verifierade konton och andra med extra hög kommentarsnivåer kommer att vara först att få verktyget. Det finns ingen tidsplan för när vanliga användare får möjligheten att skydda sig mot spam. Med fler än 300 miljoner dagliga användare förstår vi att det tar tid med kontroller och buggtester.

Skulle du vilja ha ett spam-skydd för ditt konto på Instagram? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.