Inget 4K med YouTube på Apple TV 4K – än

apple tvos 14 2020

Med senaste tvOS 14 är en av de största nyheterna att du äntligen kan kolla på YouTube i 4K-upplösning. En efterlängtad förbättring som användarna har väntat länge på – och som de kommer att få vänta på ytterligare lite till.


Trots att tvOS 14 är släppt i sin färdiga version så fungerar inte 4K-upplösningen på YouTube. När man väljer den föredragna upplösningen är det 1080p som gäller som bäst, och det har förargat många användare.

Under den beta-period som var före lanseringen har en del testare sagt att 4K-visningen faktiskt fungerade bitvis, men inte hela tiden.

Och teamet som arbetar på YouTube har till och med gått ut med ett meddelande om att de inte kan öppna upp för 4K på Apple TV 4K från deras sida. Anledningen? Teamet menar att Apple TV 4K inte stöder videokodeken VP9 som krävs. Så…vad händer egentligen Apple?

Appreciate the details – we can’t deliver 4K resolution bc ‌Apple TV‌ 4K model (5th generation) does not support VP9 at this time. But we appreciate your suggestion and we’re actively making improvements based on user input. More details in this article: https://t.co/fOEOLtX5X0 TeamYouTube (@TeamYouTube) September 16, 2020

Det ska sägas att det meddelande som YouTube-teamet lade ut på Twitter togs bort igen efter en stund. Därefter sades från YouTube att det faktiskt kommer 4K-stöd till Apple TV 4K.


Räkna med att det kommer en uppdatering inom kort som öppnar för 4K-stödet på YouTube. Det är pinsamt för Apple att de slår så stort på trumman kring 4K-stödet, och sen faller allt efter lanseringen. Vi hoppas så klart att företaget rättar misstaget snabbt.