Ingenjörer på Twitter har ett Gudsläge – kan twittra från alla konton

Twitter
Foto: Chris J. Davis, Unsplash

Anställda på Twitter vittnar om att ingenjörer på bolaget har ett så kallat Gudsläge som gör att de kan skicka meddelanden som vilket annat konto som helst på tjänsten.

Enligt källor till The Washington Post så vittnar anställda till Federal Trade Commission (FTC) och den amerikanska kongressen om det unika läget som bara ett fåtal anställda har tillgång till.

Visselblåsarna som lyft frågan till The Washington Post och amerikanska myndigheter kan visa skärmdumpar på koden som behövs för att aktivera Gudsläget. Allt som krävs är en ändring på rätt ställe från ”FALSE” till ”TRUE”.

Det finns till och med en skarp varning till alla som försöker använda sig av Gudsläget: “THINK BEFORE YOU DO THIS.”

Twitter har varit hårt utsatt vid flera tillfällen av olika sårbarheter och läckor. Under 2020 lyckades hackare komma åt interna system och skicka falska meddelanden från tunga namn som Bill Gates, Joe Biden, Barack Obama, Elon Musk och andra prominenta personer.

Målet? Att tjäna stora pengar på bitcoin genom att försöka övertyga Twitter-kontons följare att skicka kryptovalutan till en specifik kryptoplånbok.

Och kontroverserna slutar inte med Gudsläget. Den senaste tidens utredning kring läget visar också att ingenjörer på Twitter kan radera och återskapa meddelanden precis hur de vill. Dessutom helt utan att det loggas av tjänstens interna system.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.