Ingen ny Apple TV i år – fokus ligger på istället på mjukvaran

apple-tv.jpg


Den som väntar på en ny modell av Apple TV kommer att få vänta längre än till den 10 september. Apple påstås nämligen inte visa upp någon ny modell utan kommer istället att satsa på uppdateringar av mjukvaran för att ge en bättre och optimerad upplevelse än tidigare. Exakt vad det innebär vet vi givetvis inte innan den officiella presentationen, men kanske vi får det som vi så länge hoppats på.

Många trodde tidigare i veckan att vi skulle få en ny Apple TV då bland annat webbsajten AllThingsD rapporterade om att Cupertino-företaget mottagit flera försändelser märkta med ”Set Top Boxes”. Dessa hade skickats från partnertillverkaren BYD som finns i Kina. Dock verkar det nu som att man slagit hål på det ryktet och istället verkar det som att fokus ligger på bättre mjukvara.

Bland nyheterna som i det närmaste är bekräftade finns en funktion som gör att man kan spela upp lokalt material på andras Apple TV utan att de behöver logga ut. Istället kan man autentisera sig via exempelvis en Iphone eller Ipad direkt mot en Apple TV och via dessa enheter spela upp exempelvis video, musik eller bilder. Kanske inte den bästa nya funktionen, men klart välkommen ändå.

Vidare tror man att Apple tänker implementera teknik från nyligen uppköpta Matcha.tv, med bland annat möjligheten att se flera saker samtidigt utöver det huvudmaterial som spelas upp. Det skulle kunna betyda att man kan se en film samtidigt som en extraruta visa annat material. När Matcha.tv var aktiv användes tjänsten för att söka efter videor på flera olika filmtjänster samtidigt.