Iphone med större skärm kommer under 2014

apple-logo


Iphone kommer att släppas med 4,5- eller 5-tumsskärm under nästa år – det förutspår KGI-analytikern Ming-Chi Kuo som har undersökt marknadsbehovet och tänkbara vägar för Apple. Källor inom tillverkningen av Apples produkter har indikerat att Cupertino-företaget arbetar med skärmar som är större än dagens och upp till 6 tum om man ska tro de senaste ryktena.

Värt att notera är Apples stenhårda policy om att man alltid ska kunna använda en Iphone med bara en hand. Om man bortser från spel och andra unika tillfällen så ska det räcka med fem fingrar för att styra funktionerna i en Iphone. Det är något man absolut inte kan säga om exempelvis Samsung Galaxy S4 eller Galaxy Note II som är gigantiska i jämförelse.

Apple har redan ökat skärmstorleken en gång för Iphone i och med lanseringen av Iphone 5. Då ökade man skärmen på höjden för att göra hanteringen enklare – från 3,5 tum till 4 tum. Den största kritiken då (och kanske även nu) var att den enda skillnaden märktes på den extra ikonraden på hemskärmen. För konkurrenterna går det att trycka in betydligt mer information.

Så kallade phablets, mobiltelefoner med riktigt stora skärmar som nästan närmar sig 7-tumsklassen, blev riktigt populära efter lanseringen av Samsung Galaxy Note II. Efter den modellen har storlekarna i det närmaste exploderat åt alla håll, något som Apple hårdnackat vägrat att följa. Kanske är det inte fullt så dumt då små händer absolut inte är optimerad för skärmar kring 5,5 tum och uppåt.