Inga expansionspaket till Mass Effect: Andromeda

Mass Effect Andromeda

Mass Effect: Andromeda kommer inte att få några expansioner i framtiden. Det säger de senaste uppgifterna som påstår att utvecklaren Bioware och utgivaren EA stoppat all utveckling av sådana till det kritiserade spelet.

Intresset för Mass Effect: Andromeda var skyhögt inför lansering av spelet men direkt efter släppet fullkomligt välde det in kritik. Mest kring de undermåliga animationerna som lämnade mycket att önska.

Försäljningen har visserligen varit god, men knappast så bra som EA hade önskat. Antalet sålda exemplar har minskat drastiskt kort efter lanseringen och idag verkar det som att EA helst vill lägga det hela bakom sig.

Som jämförelse kan nämnas att Andromeda sålde strax över en miljon exemplar första veckan medan Mass Effect 3 såg hela tre miljoner sålda exemplar på samma tid. Knappast upplyftande för nya spelet alltså.

Enligt webbsajten Kotaku är den senaste tidens rykten om att planerade expansioner till Mass Effect: Andromeda inte kommer att släppas helt sanna. Istället vill man att Bioware ska fokusera på kommande Anthem, ett nytt storspel från den kända utvecklaren.

Dessutom ska Bioware arbeta med nästa stora lansering i Dragon Age-serien. Knappast roliga rykten för Mass Effect-fans, men de som väntar på Anthem och gillar Dragon Age lär vara lyckliga idag.

Mass Effect: Andromeda finns idag till Xbox One, Playstation 4 och PC. Vill du prova finns gratisversioner att testa via EA Access och Origin. Vi kan bara hoppas att Bioware åtminstone rättar till de många problem som retar spelarna och att utvecklaren inte sticker huvudet i sanden.

Spelar du Andromeda, och i så fall, vad tycker du om den här nyheten?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.