Indiana Jones and the Dial of Destiny – här är första trailern

indiana jones and the dial of destiny 2023

Harrison Ford är tillbaka som Indiana Jones. I den kommande filmen Indiana Jones and the Dial of Destiny trotsar han ålderns höst och sätter den idag så ikoniska hatten på huvudet en sista gång. Och äntligen har vi den första trailern inför lanseringen nästa år.

Trailern släpptes under Comic Con i Brasilien tidigare i veckan. Den ger en nostalgisk återblick till en tid då Indiana Jones var ung och energisk, för Harrison Ford har föryngrats med datorns hjälp för att bättre passa in i den bild vi har av vår favoritäventyrare från de tidigare filmerna. Ford är idag 80 år vilket gissningsvis gör att de flesta actioncenterna spelas in med en stuntman istället för original-Ford själv.

Och inte bara det, vi får även glimtar av de tidigare filmerna, givetvis tillpiffade, som ger oss en känsla av hur tiden har passerat. Biljakter, nazister, ökendamm och givetvis den minst lika ikoniska piskan som hatten dyker upp i trailern.

Förutom Harrison Ford så hittar vi flera andra, tunga namn i filmen. Vad sägs om Mads Mikkelsen som skurk och även Antonio Banderas finns med på ett hörn. Andra kända namn är Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Toby Jones och John Rhys-Davies.

Indiana Jones and the Dial of Destiny har premiär den 30 juni 2023. Filmen görs av Lucasfilm och visas på svenska biografer innan den går att köpa, hyra och strömma över internet.

Låt oss hoppas att filmen är bättre den minst sagt omtalade Indiana Jones och kristalldödskallens rike från 2008. Må den för evigt falla i glömska och aldrig pratas om igen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.