Hur många prenumeranter har Disney+?

Disney

Nya filmtjänsten Disney+ har passerat 10 miljoner prenumerationer. Samtidigt har appen till Disney+ laddats ner fler än 3,2 miljoner gånger sen lanseringen. Imponerande siffror för tjänstens 24 första timmar.

  • Beräknas ha 18 miljoner prenumeranter efter ett år på marknaden
  • Disney+-appen toppade Apple App Stores lista över populäraste appar
  • Disney vill inte gå ut med mer information före nästa kvartalsrapport
  • Lästips: Disney+ fungerar inte med Linux och Android

Disney avslöjade idag att filmtjänsten Disney+ har fler än 10 miljoner prenumeranter efter bara 24 timmar. Den mest populära titlen på Disney+ under det första dygnet var The Mandalorian med 2 miljoner strömmar.

Samtidigt har appen för Android och iOS laddats ner fler än 3,2 miljoner gånger på lika lång tid. Appen nådde förstaplatsen på Apple App Store kort före dagens slut enligt webbsajten Apptopia.

Och det ser ut att bli all data som vi får från Disney på ett bra tag. För företaget avslöjade samtidigt att de inte tänker gå ut med mer statistik innan nästa kvartalsrapport under 2020.

Analytikerna har sen tidigare sagt att Disney+ beräknas ha upp till 18 miljoner prenumeranter under tjänstens första år. Och tjänsten har redan samlat på sig mer än halva den mängden.

Det är idag omöjligt att säga om Disney+ kommer bli större eller mer populär än konkurrerande tjänster som Netflix. Förutsättningarna för strömmad media har ändrats rejält sen Netflix öppnade för strömmad film under 2007. Därför kan vi inte jämföra lanseringen för 12 år sedan med idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.