Huawei P40 Pro Plus släpps i Sverige – kostar 14 000 kronor

huawei p40 pro plus combo bild

Huawei P40 Pro Plus är en flaggskeppstelefon som verkligen utmärker sig på marknaden. En kraftfull modell med utmärkt hårdvara, men också stora brister för oss i Sverige. Och nu kommer den hit.

Det går inte att komma runt två stora problem med Huawei P40 Pro Plus. Det ena är mobiltelefonen inte har Play Store, utan måste förlita sig på Huaweis egna, begränsade appbutik.

Andra problemet är prislappen som börjar på skyhöga 13 990 kronor inklusive moms. Ett helt galet högt pris för en telefon som inte kan använda Googles appar eller tjänster.

Huawei P40 Pro Plus släpps i Sverige under juli månad och det finns inte en chans att telefonen får Google Play Store innan dess, så oavsett hur bra modellen är i övrigt så går det bara inte att rekommendera den här modellen idag.

Och det är väldigt synd, för ser man bortom de två uppenbara bristerna så är det här en helt fenomenal mobiltelefon.

Huawei P40 Pro Plus har grym prestanda & fenomenal kamera

Under den kurvade skärmen sitter en blixtsnabb fingeravtrycksläsare och längre ner en högpresterande Kirin 990-processor. Den ackompanjeras av ett integrerat 5G-modem, 8 GB RAM-minne och 512 GB lagringsutrymme.

WiFi 6 stöds givetvis (med upp till 160 MHz) och Huawei har lagt till snabbladdning med upp till 40 watt.

Huvudnumret i Huawei P40 Pro Plus är så klart kameran. Eller snarare, kamerorna eftersom modellen har flera.

huawei p40 pro plus kamera bakre
Bakre kamera i P40 Pro Plus © Huawei

Huvudkameran är en så kallad Ultra Vision Leica Penta-kamera på 50 megapixel och vars lins är utvecklad i samarbete med tyska kameratillverkaren Leica. Den använder en stor 1/1.28-tumssensor och använder ett avancerat ”Full Pixel Ocat PD Autofocus”-system för snabb fokusering.

Det finns även en Ultra Wide Cine-kamera på 40 megapixel och en telelins med upp till 100x digital zoom. Den främre kameran har en hög upplösning på 32 megapixel och används med en IR-sensor för isolering av ansiktet och en naturligare bokeh-effekt.

Huawei P40 Pro Plus kostar som ovan nämnt från 13 990 kronor enligt rekommenderat pris.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.