Huawei P30 Pro kan få en bakre kamera på 38 megapixel

huawei logo

Huawei P30 Pro kan släppas med fyra bakre kameror. En av dem ska vara på hela 38 megapixel. Här är allt vi känner till från senaste ryktet om Huawei P30 Pro.


Ryktet om kamerorna till kommande Huawei P30 Pro kommer från kinesiska Weibo. Ta därför uppgifterna med en nypa salt, men också som en vink om vad framtiden kan erbjuda i kommande mobiltelefoner från tillverkaren.

Enligt uppgifterna kommer den sensor som har högst upplösning vara en Sony-tillverkad variant kallad IMX607. Den har storleken 1/1.8 tum med så kallad fasdetekterad autofokus – Quad-Pixel PDAF – för snabb autofokus.

En detalj som gör IMX607 intressant är att sensorn är nämnvärt större än de som sitter i många andra mobiltelefoner. Det gör att den kan samla in mer ljus i dåliga ljusförhållanden. Bruset hålls nere och detaljer i mörka partier ökar.

huawei-mate-20-pro
En av de bästa Android-telefonerna idag

Huawei Mate 20 Pro satte en ny standard – P30 Pro kan förfina den

Huawei Mate 20 Pro har hyllats för sin utmärkta prestanda och riktigt bra bildkvalitet från kamerorna. Det är världens första mobiltelefon med tre kameror på baksidan, och P30 Pro kan få ytterligare en kamera.


Enligt bilder som påstås visa skalet till P30 Pro finns tydliga utskurna detaljer för just fyra kameror. Sannolikt en normal kamera, ett vidvinkel och en televariant likt till Mate 20 Pro. Den fjärde kan vara en unik, djupseende kamera för att identifiera avstånd i bilder.

Det pratas även om att Huawei P30 Pro kan få samma inbyggda fingeravtrycksläsare i skärmen som Mate 20 Pro. Sannolikt får modellen även processorn Kirin 980, upp till 12 GB RAM-minne och eventuellt 5G-stöd.