Huawei P30 & P30 Pro visas den 26 mars

huawei logo

Huawei släpper sina nya flaggskeppsmodeller P30 och P30 Pro den 26 mars 2019. Det är hett efterlängtade modeller som efterföljer fjolårets populära P20-serie.

Huawei P30 och P30 Pro kommer att visas i Paris den 26 mars. I sitt pressmaterial och inbjudan som skickades ut till evenemanget visar företaget bilder på Eiffeltornet, Triumfbågen och Notre-Dame. Till bilderna följer texten: Rules were made to be rewritten.

De förändringar som kan ske från föregående serie är en omarbetad designad, snabbare processor, större batterier och bättre kamera. Bara för att nämna några saker. Just kameran är något som Huawei har hintat om flera gånger tidigare, så vi är mycket nyfikna på eventuella förbättringar.

Idag är Huawei Mate 20 Pro en av de absoluta bästa mobiltelefonerna för fotografering idag. Den har DXOMARK-betyget 109 vilket i skrivande stund är högsta av alla testade mobiltelefoner.

Huawei kan stå utanför Mobile World Congress 2019

En nämnvärd detalj är att Huawei sannolikt inte har några större lanseringar att visa under årets Mobile World Congress. Världens största mässa för mobiltelefoner och tillbehör, och som hålls i Barcelona. Huawei visar sina mobiltelefoner i Paris, vilket är ett stort steg bort från den katalanska staden.

Vidare håller Samsung sitt stora evenemang med visning av Galaxy S10 och Galaxy S10+ den 20 februari – vilket är bara dagarna före Mobile World Congress. Något som kan betyda att även den sydkoreanska tillverkaren har en liten närvaro under mässan.

Det är två ruskigt starka lanseringar tidigt på året från marknadens två, största mobiltillverkare. Och Huawei har redan en av 2018/2019 års bästa mobiltelefoner på marknaden just nu, nämligen Mate 20 Pro som släpptes i november förra året. Vi hoppas att P30 och P30 Pro inte bara är lika bra som storebror Mate 20 Pro, utan även är bättre på flera punkter.

Vad tror du om de nya mobiltelefonerna?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.