Huawei Music – musiktjänst med 50+ miljoner låtar & Party Mode

huawei music promo bild 2020

Huawei Music är en ny musiktjänst som lanseras i Europa och kompletterar smarta högtalaren Sound X. Nya musiktjänsten är en direkt konkurrent till tunga namn som Spotify, Apple Music och Google Play Music – även i Sverige!

Huawei Music lanseras samtidigt som den kinesiska tillverkaren avtäcker smarta högtalaren Sound X. Musiktjänsten kompletterar högtalaren och sedan tidigare släppta streamingtjänsten Huawei Video från 2018.

Vad är Huawei Video?
Huawei Video är en streamingtjänst som samlar videomaterial från en rad andra tjänster. Bland annat Filmbox, The Explorers och Rakuten TV. Huawei Video har även hyrfilm och det finns runt 50 000 olika filmtitlar att kolla på. Tjänsten finns sedan tidigare i Spanien och Italien men finns nu även i Sverige.

Huawei Music är en del av en större satsning från den kinesiska tillverkaren. En satsning där befintliga Android- och iOS-användare ska lockas över till företagets mobiltelefoner – trots att dessa inte längre får använd Google Play Store och andra Google-tjänster.

Huruvida Huawei kommer att lyckas återstår att se, men med Music-tjänsten erbjuder företaget en attraktiv musiktjänst med 50 miljoner låtar och cirka 1,2 miljoner album. Allt från tunga musikbolag som Warner, Sony och Universal.

Huawei Music har Party Mode & Running Music

Förutom att användarna kan bygga egna låtlistor så går det även att lyssna på radio med kurerat innehåll som baseras på genreval. Huawei Music har även funktioner som Party Mode och Running Music.

Priset är 99 kronor per månad vilket är helt i linje med vad prenumerationer på Spotify, Google Play Music och Apple Music.

Huawei Music lanseras i 16 europeiska länder – bland annat Sverige – med tre månader gratis för den som registrerar ett konto mellan den 26 mars och 26 april.

FAQ

Hur många låtar har Huawei Music?

Fler än 50 miljoner låtar och 1,2 miljoner låtalbum.

Vilka musikbolag har låtar på Huawei Music?

I skrivande stund har Huawei Music låtar från Universal Music Group, Sony Music Entertainment och Warner Music Group. Dock inte EMI Music.

Finns Huawei Music i Sverige?

Ja, du kan använda Huawei Music i Sverige idag.

Vad kostar Huawei Music?

99 kronor per månad med en löpande prenumeration.

Vilka är konkurrenterna till Huawei Music?

De största konkurrenterna till Huawei Music i Sverige är Spotify, Apple Music, Tidal och Google Play Music. Utanför Sverige är även Amazon Music en stor konkurrent.

Har Huawei Music en gratis provperiod?

Ja, men bara om du registrerar dig mellan den 26 mars och 26 april. Då får du tre månader kostnadsfritt musiklyssnande på Huawei Music.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.