Huawei Mate 10 släpps den 16 oktober – fler detaljer kända

Huawei Mate 10 Pro

Lanseringen av superheta Huawei Mate 10 kommer allt närmare och den 16 oktober släpps nya flaggskeppstelefonen till butikerna. I ett försök att öka intresset har tillverkaren släppt nya detaljer kring modellen, bland annat vet vi nu hur stort batteriet är.

Huawei Mate 10 är den kanske mest hypade flaggskeppstelefonen just nu, efter Apple iPhone X och Google Pixel 2 XL. Och det med all rätta då allt vi känner till idag pekar på en riktig supertelefon. Inte minst med telefonens AI-krets som Huawei lovar riktigt stort om.

I skrivande stund saknar vi alla detaljer om Mate 10 men de vi känner till sen tidigare är bland annat att den har processorn Kirin 970, att prislappen landar kring 850 dollar, eller kring 8 600 kronor inklusive moms (räkna med mer dock), och att telefonen har dubbla Leica-kameror. 64GB internminne och 6GB RAM-minne är också bekräftat. Mate 10 Pro kostar 900 dollar, cirka 9 100 kronor inklusive moms.

Och nu vet vi också hur stort batteriet är. Via sociala medier har Huawei försökt dra upp intresset inför lanseringen genom att avslöja storleken, och det är hela 4 000 mAh som finns att hämta i Mate 10. Det är rejält mycket mer än iPhone 8 Plus (2 675 mAh), Samsung Galaxy S8+ (3 500 mAh), Samsung Galaxy Note 8 (3 300 mAh) och Google Pixel 2 XL (3 550 mAh).

Här bör nämnas att även om batteriet har en större kapacitet än konkurrenterna så betyder inte det nödvändigt att batteritiden är bättre. Mycket handlar om hur energieffektiv hårdvaran är och hur väloptimerat operativsystemet är.

Vad som däremot inte är känt i skrivande stund är huruvida Huawei Mate 10 har den 6.1-tums AMOLED-skärm som tidigare ryktats. Den ska ha upplösningen 1 440 x 2 880 pixlar. Förhoppningsvis med stöd för både HDR10 och Dolby Vision, likt Apple iPhone X.

Vad tror du om Mate 10 och Mate 10 Pro? Är det här mobiltelefoner du kan tänka dig köpa? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.