Huawei bekräftar: uppdatering med Android 7.0 ”Nougat” första kvartalet 2017

huawei p9

Huawei kommer att släppa Android 7.0 “Nougat” med gränssnittet EMUI 5.0 under början på 2017. Det bekräftar den populära mobiltillverkaren som har arbetat med uppdateringen ett bra tag nu — och intresset från fansen är riktigt stort.


Tyvärr har Huawei inte gått ut med något närmare datum och säger kort att de siktar på första kvartalet nästa år. Första mobiltelefonerna att få Android 7.0 är Huawei P9 och Mate 8, följt av P9 Plus, P9 Lite, Nova och Nova Plus.

Så om du snabbt vill få uppdateringen vet du vilka modeller du ska leta efter. Och det är inga dåliga mobiltelefoner du har att välja mellan. Speciellt Huawei P9 är en mycket kapabel telefon med god prestanda, bra batteritid och utmärkta kameror (modellen har två på baksidan).

Kan du inte vänta så länge som första kvartalet 2017 finns möjligheten att beta-testa Android 7.0 redan idag. Dock bör du veta att det inte är rekommenderat för alla då buggar och annat otyg kan ställa till det ordentligt, och inga garantier lämnas att det fungerar bra. Vi har inte provat själva och allt är på egen risk.

EMUI 5.0 kommer även till Honor 8

Om du gör det får du även prova gränssnittet EMUI 5.0 som ligger ovanpå standardutseendet i Android. Huawei har gjort mängder av förbättringar för att göra EMUI 5.0 snabbare och enklare att använda än sina föregångare, vilket är välkommet då gränssnittet har fått mycket kritik genom åren.


Samtidigt har Huawei testat EMUI 5.0 på Honor 8 de senaste veckorna men när en uppdatering kan vara klar återstår att se. Vi går nog påstå att serierna P, Mate och Nova är ett säkrare val om du vill ha Android 7.0 inom en överskådlig framtid

Vi vet dessutom att Google är redo att släppa Android 7.1.1 men du kan glömma att få den på din telefon om du inte äger en Pixel-telefon. Kanske Huawei gör något med den i framtiden, men det finns aldrig några garantier.