HTC U11 får Bluetooth 5.0 & videoinspelning i 1080p med 60 fps

HTC U11

HTC Taiwan har släppt en uppdatering till mobiltelefonen HTC U11 som ger stöd för videoinspelning i full-HD med 60 bilder per sekund. En högst välkommen förbättring som borde ha medföljt telefonen från start.

HTC U11 har sedan tidigare klarat att spela in videoklipp i 4K (2160p) med 30 fps vilket är något av en gyllene standard bland flaggskeppstelefoner idag. Därifrån är steget litet till 60 fps i full-HD (1080p).

Den nya mjukvaran lanserades initialt i Taiwan men har sedan dess börjat spridas till fler marknader. Förutom stöd för videoinspelning i 60 fps får HTC U11 även stöd för Bluetooth 5.0 vilket även det är mycket välkommet.

Andra förbättringar som gjorts officiella är stabilitets- och prestandaoptimeringar som är mer regel än undantag idag, samt de senate säkerhetsfixarna till Android från Google.

HTC rekommenderar att användarna laddar ner nya uppdateringen med WiFi-anslutning då mängden data som måste hämtas är rejält stor. Exakta siffran är i skrivande stund okänd, men vi vågar påstå att alla uppdateringar till alla telefoner alltid bör vara över WiFi för säkerhetsskull.


HTC U11 har fått väldigt blandade betyg från recensenter som testat telefonen. TechRadar ger modellen ros för sin utmärkta kamera och bra ljudkvalitet, men ris för en ljussvag skärm och långsam kameraslutare. Svenska sajten Mobil plockar fram toppbetyget och gillar prestandan, men skriver också att telefonen får svårt att konkurrera i klassen. AndroidAuthority ger samtidigt modellen genomgående höga betyg, inte minst för byggkvalitet och prestanda.

Det är intressant att se hur telefonen får stöd för Bluetooth 5.0 med uppdateringen då Bluetooth 4.2 är vad som gäller direkt ur lådan. Det är få telefoner (och andra Bluetooth-enheter överhuvudtaget faktiskt) som vi noterat bli uppdaterade med nyare Bluetooth-versioner. Ofta är det versionen som medföljer som gäller livslängden ut. Men inte med HTC U11 alltså – mycket bra gjort HTC!

Har du en HTC U11? Kommentera gärna en rad och berätta vad du tycker om uppdateringen som nu släpps.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.