Fallout 4 GoTY släpps i september – kan fås med Pip-Boy-leksak

Fallout 4 släpptes i november 2015. sju år efter föregångaren Fallout 3. Och nu förbereder utvecklaren Bethesda en GoTY-version med alla DLC-paket för att behålla intresset på marknaden.

Det här är ett vanligt tilltag bland spelutvecklare för att inte bara hålla intresset uppe men också ge alla som inte provat spelen en chans att skaffa dem till reducerat pris. Och Fallout 4 är tveklöst ett spel värt att prova.

Fallout 4 – Game of the Year edition innehåller huvudspelet samt alla DLC-paket; Nuka-World, Vault-Tec Workshop, Contraptions Workshop, Far Harbor, Wasteland Workshop och Automatron. Tillsammans ger de potentiellt hundratals timmars speltid.

Nya versionen släpps den 26 september till Xbox One, Playstation 4 och PC. Cirkapriset är 59.99 USD men om du inte har bråttom kan du vänta några månader och få det betydligt billigare än så.

Kanske mest intressant med nysläppet är att Bethesda återintroducerar möjligheten att köpa Fallout 4 med en tillhörande fysisk Pip-Boy. Den handledsmonterade leksaken som fungerar med en kompanjonapp till mobiltelefonen.

Pip-Boy är den dator som protagonisten i spelet har på handleden och som ger hen viktig information. Den fysiska representationen av Pip-Boy är massiv och knappast något man springer runt på stan med. Men fans uppskattar möjligheten att skaffa en, och vi tycker Bethesda gör helt rätt som släpper en specialversion med prylen.

Priset för GoTY-versionen samt en Pip-Boy? Smakar det så kostar det — nämligen hela 99.99 USD, eller cirka 1 000 kronor inklusive moms. Räkna dessutom med att det blir något dyrare än så om den överhuvudtaget når oss i Sverige.

I skrivande stund kan du skaffa huvudspelet Fallout 4 för under 200 kronor till både konsol och PC. Om du inte vill vänta och ogärna betalar 600 kronor för ett spel så kommer du långt även utan alla DLC-paket. Vad väntar du på, köp spelet idag!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.